CBRE kjøper seg opp i Skandinavia

For en drøy uke siden kunne vi meddele at CBRE Investments Management gjennom sitt Private Infrastructure team inngikk avtale med Torghatten AS om kjøp av Torghattens bussvirksomhet. Nå sikter det globale investeringsselskapet seg inn på det svenske markedet gjennom en avtale om å kjøpe Connect Bus, en av Sveriges største bussvirksomheter.

I januar i år kjøpte selskapet dessuten Karlssonbuss, et ledende busselskap i den søndre delen av Sverige.

I meldingen fra CBRE Investments Management heter det at gjennom de tre oppkjøpene ønsker selskapet å etablere en konkurransekraftig nordisk bussplattform som sikter seg inn på langsiktige kontrakter med regionale kollektivtrafikk-operatører.

Siden 1927

Med 900 kjøretøy, 30 bussdepoter og 1130 ansatte i den søndre og midtre delen av Sverige er Connect Bus et veletablert selskap på det svenske markedet med virksomhet siden 1927. Selskapet utførerkollektivtrafikk, servicereiser, turkjøring og skolebarntransport for regionale operatører og kommuner.

– Kjøpet av Connect Bus gir oss en attraktiv mulighet til vekst innenfor vår nordiske bussplattform. Gjennom vår investering kan vi hjelpe Connect Bus med selskapets grønne overgang og bestrebelser på å redusere utslippene innenfor kollektivtrafikken, sier Andreas Köttering som er leder for Private Infrastructure innenfor CBRE.

– Vi er glade over at vi sammen med CBRE Investments Management og våre nordiske kolleger kan skape en plattform med vekstpotensial, samtidig som vi fortsetter å være en stabil og langsiktig aktør på markedet, sier Christian Plyhm, som er konsernsjef i Connect Bus. Kjøpet av Connect Bus er gjenstand for normal godkjennelse av aktuelle konkurransemyndigheter og forventes sluttført i løpet av fjerde kvartal.

Se også

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.