46 Volvo dobbeltdekkere til Hong Kong

Kowloon Motor Bus Company (KMB), Hong Kongs største bussoperatør, har plassert en ordre på 46 Volvo B8L Euro VI dobbeltdekkere.

Bussene skal leveres i andre kvartal 2022. De etterfølger en leveranse på 40 Volvo B8L mot slutten av 2020, og dermed er 500 slike busser i trafikk i den kinesiske storbyen.

Volvo Buses har et sterkt og langvarig nærvær i Hong Kong, helt siden tidlig på 90-tallet. Volvo har også hatt et sterkt forhold til KMB de siste 20 årene. Selskapet er en av verdens største når det gjelder dobbeltdekkere og frakter årlig rundt en milliard mennesker. Volvo B8L er kjent for god drivstoffeffektivitet og passasjerkomfort. Bussene har en passasjerkapasitet på inntil 141 passasjerer.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.