Ytterligere en mulig kjøper av Van Hools bussvirksomhet

Sent på kvelden 8. april kom det inn et nytt bud på bussvirksomheten til konkursrammede Van Hool. Det dreier seg om entreprenørselskapet Dumarey i samarbeid med amerikanske ABC Companies som er forhandler for Van Hool i USA.

Dumarey har vært inne i bildet som en potensiell kjøper tidligere også, men valgte ikke å gå videre alene. Nå er det altså i kompaniskap med det amerikanske selskapet. Og det er snakk om bussdelen til Van Hool, både i Makedonia og Nord-Amerika. Når det gjelder tilhengerproduksjonen, er stadig tyske Schmitz Cargobull eneste budgiver.

ABC Companies er altså Van Hools forhandler i USA og eies 38 prosent av nettopp Van Hool. ABCs andel i budet på bussvirksomheten er 40 prosent og Dumarey altså 60 prosent. Guido Dumarey uttaler til belgiske medier at de to partene vil fortsette å bygge busser, men kun tur- og langrutebusser som Van Hool produserer i Makedonia. Han uttaler at de ikke er interessert i busser for kollektivtrafikk, bortsett fra et senter som skal følge opp de rundt 800 Van Hool-bussene som er i trafikk. Blant disse finnes et antall dobbeltleddbusser i Trondheim.

ABB skal ha tatt kontakt med Dumarey for om mulig å forhindre at nederlandske VDL kjøper opp bussvirksomheten til Van Hool.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.