Enda en mulig kjøper av Van Hool

Historien om konkursen i belgiske Van Hool begynner å bli en føljetong nå. Ytterligere en mulig kjøper er kommet på banen, i hvert fall for deler av selskapet.

Det er investeringsfondet CIM Capital som nå er kommet på banen. Fondet ble grunnlagt for nesten ti år siden av Mark Van Hool, et medlem av familien som har eid storparten av Van Hool frem til konkursen. Fondet har av alle ting spesialisert seg på å hjelpe bedrifter i vanskeligheter med å komme ut av krisen.

Det skal være tilhengerproduksjonen CIM Capital er interessert i å overta. Ifølge belgiske medier skal selskapet ha antydet at det kan sysselsette langt flere enn tyske Schmitz Cargobull har antydet ved fabrikken i Koningshooikt. I hvilken grad det nye tilbudet vil innvirke på bussvirksomheten hos Van Hool er foreløpig uklart.

Både konkursforvalteren og flamske myndigheter ønsker en rask restart av virksomheten, både for å sikre leveranser til kunder og for å beholde ansatte. Men flere brikker i spill innebærer selvsagt at prosesser tar lenger tid.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.