Vy setter inn dobbeltdekkere Oslo – Førde i disse Korona-tider

Fra i dag 29. april kjører Vy med dobbeltdekkere på VY170 mellom Oslo og Førde. Dette er et midlertidig tiltak på grunn av koronasituasjonen, som gir oss muligheten til å frakte flere passasjerer samtidig som vi tilrettelegger for anbefalt avstand mellom kundene. Vi kjører med maks halvfulle busser.

Se bilde av dobbeltdekkeren som blir brukt mellom Oslo og Førde vedlagt. Koronasituasjonen har ført til mange midlertidig innstilte avganger for Vys kommersielle busstilbud. Når samfunnet nå forsiktig åpnes opp igjen vil Vy gradvis sette opp flere avganger. Deriblant VY170 Oslo – Førde, som nå har to ukentlige avganger hver vei.

Disse nye dobbeltdekkerne blir vanligvis brukt mellom Oslo-Kristiansand og Måløy/Ulsteinvik-Oslo, og de har blitt godt tatt imot blant de reisende. Dobbeltdekkere er mer komfortable enn vanlige busser, med bedre seter, god utsikt i andre etasje og lademuligheter ved hvert sete.

– Vi tar smittetiltak på alvor, og gjør alt vi kan for at det skal være trygt og komfortabelt å reise med oss. Vi tror dobbeltdekkere vil falle i smak blant passasjerene våre mellom Oslo og Førde. Det er en fin opplevelse å sitte i øverste etasje med utsikten Vestlandet har å by på, sier Kim-André Eide, trafikksjef i Vy buss.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.