Vy kjøper teknologiselskap

1. oktober blir det Kristiansand-baserte selskapet Go Mobile, et teknologiselskap som formidler taxiturer og fleksible bussturer, et heleid selskap under Vy.

– Vi er veldig fornøyde med at Go Mobile blir en del av Vy. Dette er i tråd med Vys satsing på teknologi og digitale kundeløsninger for å fremme en miljøvennlig reise.  Vy skal gjøre det enkelt for kundene å planlegge og handle hele reisen dør til dør, og GoMobiles løsninger bringer oss nærmere målet. Vi vil videreutvikle selskapet sammen med medarbeiderne, og er overbevist om at deres kompetanse og kreativitet kommer kundene til gode, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy.

– Ved hjelp av Go Mobiles teknologi kan vi tilby taxikjøp i Vy-appen allerede i 2020. I tillegg vil vi blant annet utforske hvordan vi kan ta i bruk Go Mobiles teknologi for fleksible busser som kan bestilles hjemmefra. Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å reise miljøvennlig og kollektivt, slik at de kan klare seg uten egen bil, sier Homble.

– En god match

– Vi tror Go Mobile og Vy er en god match. Vy vil tilføre selskapet den kraft og kapital som er nødvendig for å lede an i utviklingen av nye mobilitetstjenester. Derfor er vi svært fornøyde med å få Vy som eier av selskapet, sier dagens styreleder og majoritetseier Ole K. Gulbrandsen.

Selskapet vil fortsatt ha sin base i Kristiansand, og Ole K. Gulbrandsen vil fungere som daglig leder inntil en ny, permanent daglig leder er på plass.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.