Solaris har levert over 500 busser til Norge

«Jeg er utrolig stolt over å kunne presentere våre neste busser til Norges hovedstad,» sa adminstrerende direktør Sverre Skaar hos Solaris Norge AS da de forleden inspiserte de 21 nye bussene til Unibuss. Inkludert i denne leveransen var også buss nummer 500 levert til norsk kunde.

15 Solaris Urbino 12 og seks Urbino 18 skal innen kort tid leveres Unibuss. Forleden var representanter fra Unibuss på besøk på fabrikken i Bolechowo utenfor Poznan i Polen for en siste inspisering og nøkkeloverrekelse av bussene. Inkludert i leveransen var også buss nummer 500 levert til norsk kunde.

Solaris etablerte seg i Norge i 2006. Allerede da hadde den polske produsentren vært på hjemmemarkedet i 10 år. Selskapet ekspanderte raskt utenfor landegrensene og Norge sammen med Sverige ble et av de større eksportmarkedene til Solaris.

Av de 500 bussene som er levert til Norge, så finner vi busser fra 8,9 meter opp til 18,75 meter. Både i diesel og gassutegaver. I tillegg så er det i dag hele 14 elektriske batteribusser i drift fordelt fra Mandal i Vest-Agder til Oslo. Solaris Urbino 12 electric ble i 2017 kåret til Bus of the Year av den internasjonale Bus & Coach juryen.

Bussene som innen kort tid overleveres Unibuss er utstyrt med driftsikker og miljøvennlig dieselmotor med Euro 6 teknologi. Bussene kan tankes med biodiesel HVO som vil gjøre bussene Co2 nøytrale. I tillegg er bussene utstyrt med en rekke sikkerhetsløsninger for å ta vare på både passasjerer og sjåfører i hverdagen.

Innevndig belysning er av LED typen for mer energieffektiv drift. I tillegg så finnes det USB ladere ved sitteplassen. Solaris har også installert digitalt tellesystem i bussen som gir en oversikt over hvor mange som er i bussen. Det er også montert videoovervåkning i bussene.

«Jeg er veldig stold over å presentere våre neste busser til hovedstaden. Den nåværende leveransen er spesielt viktig fordi den vil gjøre den etterlengtede debuten av den siste versjonen av den leddbussen – Solaris Urbino 18-modellen – i Skandinavia,» sier administrerende direktør Sverre Skaar hos Solaris Norge AS. Han legger til at bussene er konfirgurert etter skandinaviske krav som inkluderer ekstra god isolering av bussen, doble sideruter og en rekke andre nordiske løsninger.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.