Coach Euro Test er i gang

Nå er jakten på den beste turbusser godt i gang. Journalister fra den internasjonale bussjuryen er samlet i Sibiu, Romania denne uken for å teste ut fem turbusser. På Busworld i oktober blir vinneren Coach of the Year 2020 kåret.

Sibiu er en vakker liten by midt i Romania. Tett inntill ligger de majestetiske fjellene og ikke langt unna finner vi stedet hvor Dracula er fra. I disse fjellene skal fem turbusser testes ut for å finne frem til den aller beste. Den som kan smykke seg med tittelen Coach of the Year 2020.

Men før vinneren blir avslørt. Så skal alle bussene testes nøye og bedømmes. Alle turbussene får artikler på trykk i medier over hele Europa. Det er en fagjurye med journalister fra fagtidsskrifter fra med enn 22 land som skal kåre den beste.

Vinneren blir avslørt på åpningsdagen til Busworld i Brussel 18. Oktober.

Turbussene som er med i testen er Volvo 9900, MAN Lion’s Coach, Setra 531DT, Iveco Evadys og VDL Futura FHD2.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.