Volvo stenger bussfabrikk i USA

Volvo Buses er åpenbart ikke ferdig med sin omstrukturering. Nå har Volvos datterselskap Nova Bus besluttet å stenge fabrikken i Plattsburgh i USA. Det skal skje senest i 2025.

Virksomheten i USA har hatt dårlig lønnsomhet i flere år. Men Nova Buss er i høyeste grad til stede i nabolandet Canada, med fabrikker i Saint-Eustache og Saint-François-du-Lac i Quebec. Her kommer virksomheten til å fortsette for fullt og kanskje også økes. Nova Bus er markedsleder i Canada.

Bussvirksomheten i amerikanske Plattsburgh er forventet å fortsette frem til første kvartal 2025. Nova Bus kommer fortsatt til å bistå sine amerikanske kunder når det gjelder reservedeler og service. Videre vil Volvo gjøre sitt ytterste i å støtte de medarbeidere som mister arbeidet ved anlegget i Plattsburgh. Dette skjer gjennom samarbeid med andre deler av Volvo-konsernet, bedrifter i området og lokale myndigheter.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.