Volvo skal produsere sine egne batterier

I løpet av 2025 starter byggingen av Volvo sin egen batterifabrikk i Mariestad, sentralt i Sverige.

Hele 3000 ansatte skal jobbe på den helt nye batterifabrikken som skal bygges i Mariestad i Sverige. Fabrikken er en del av Volvo sin strategi for den elektriske fremtiden.

I dag benytter Volvo Bussar AB batterier fra Arcasol. Dette er med battericeller fra ulike produsenter i Asia. Men nå ser Volvo fremover og vil selv stå for produksjon av alt fra batterceller til komplette batteripakker.

Det er mange grunner til at Volvo ønsker å selv ha kontroll på batteriene. En av den viktigste grunnen er å sikre seg tilgang på batterier. Og i tillegg ha kontroll på livssyklusen for battericellene. Alt fra komponenter til resirkulering.

Volvo er opptatt av miljø. Fabrikken skal bygges med så lite fotavtrykk som mulig. Med 100 prosent fornybar energi og materiell.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.