Volvo selger El-buss system til Belgia

Volvo har fått ordre på hele 11 elbusshybrider og to ladesystemer fra byen Namur i Belgia. Ladestasjonene skal leveres av ABB og ordren er den største til nå på deres El-buss system.

Nå tar satingen på El-busser helt av i Europa. Flere og flere byer satser på elektriske busser eller elektriske hybridbusser. For kort tid siden ble en kontrakt på hele 11 ladbare hybridbusser undertegnet mellom Volvo og byen Namur i Belgia. Ordren inneholder 11 Volvo 7900 Electric-Hybrid og to ladestasjoner som leveres i samarbeid med ABB.

– Elbussystem er en kostnadseffektiv løsninger for byer som vil minste probleme med dårlig luft og støy. Tilsammen med ABB har Volvo et komplett og konkurransedyktig tilbud til byer verden rundt som vil gå for et holdbart kollektivsystem, sier Håkan Angnevall hos Volvo Bussar.

Operatøren TEC i byen Namur frakter årlig mer enn 250 millioner passasjerer og har nå kjøpt et komplett system av Volvo. Det vil si et system der Volvo tar det fulle og hele ansvaret for service og vedlikehold av busser, batterier samt ladestasjonene. Alt dette til en fast månedspris. Oppstart er allerede innen årets slutt.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.