Volvo mener alvor – kun Hybrid bybusser fra 2014

Nå har Volvo virkelig satt seg seriøse store mål. De skal bare tilby hybridbusser til bybusskundene i europa fra 2014.

Det er lov å sette seg store mål, og Volvo er 100 prosent sikre på å nå dem. I 2014 kan bybusskundene kun få kjøpe hybridbusser fra den svenske bussprodusenten. Det er lavgulvsbussen 7900 i singel og leddbuss som kun skal leveres som hybrid i europa. Bransjen satte morgenkafeen i halsen et øyeblikk, men ved ettertanke så er ideen god og Volvo har allerde et produkt som har solgt i snart 1000 enheter bare i europa.

Prisen en må betale ekstra for en hybridbuss er tjent inn på kort tid. Volvo 7900 hybrid bruker 39 prosent mindre drivstoff enn tilsvarende buss og den slipper ut 50 prosent mindre utslipp.
D5 motoren er nå i Euro 6 versjon og sammen med den nye dobbelcluths I-Shift girkassen som nå er lansert, så vil hybridsystemet til Volvo bli flere ganger bedre og ytterligere mer miljøvennlig.
– Allerde i dag så tilfredstiller dagens D5 motor i 7700 og 7900 Hybrid kravene til Euro 6 utslipp, sier Johnny Lindmann hos Volvo.

[cc_facebook_like]

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.