Volvo med el-minibuss?

Volvo og Renault har inngått samarbeid om en felles batterielektrisk varebil. Kanskje blir den også levert som minibuss?

Bildet i denne artikkelen er av Renault Master og ikke av den nye Volvo/Renault varebilen. Men det gir et inntrykk av fremtidens tanker til de ti produsentene.

Forleden ble det signert en avtale om å i felleskap etablere nytt selskap Flexis SAS og sammen utvikle en felles varebil.

I følge Volvo er det snakk om en revolusjonerende batterielektrisk plattform som vil kunne lades hurtig og gi god rekkevidde.

Så gjenstår det å se om det bare blir varebil eller om vi igjen får se Volvo som minibuss.

For det er ikke første gang Volvo har liten varebil på programmet. Volvo har nemlig tidligere samarbeidet med både Iveco og Magirus om en lett varebil. Det var helt tilbake på 70 tallet. Men da det samarbeidet tok slutt har Volvo kun kunne tilby minibusser basert på Renault sitt modellprogram.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.