Hvem overtar den belgiske bussprodusenten Van Hool?

Fire aktører synes å være interessert i å ta over hele eller deler av den kriserammede belgiske bussprodusenten Van Hool.

Dette har kommet frem i løpet av påsken i belgiske medier, hvor man refererer til arbeidsmarkedsminister Jo Brouns som skal være kilden til dette. Tre av aktørene er kjente. Det gjelder det store entreprenørselskapet Guido Dumarey som gjennom oppkjøpet av britiske Mellor i fjor også er inne i bussbransjen. Den nederlandske bussprodusenten VDL skal også være interessert i å ta over, og den tyske tilhengerprodusenten Schmitz Cargobull er også på banen. Den fjerde aktøren er ikke kjent, men spekulasjonen går på om det kan være en eller flere av de banker Van Hool skylder penger.

Schmitz Cargobull er først og fremst interessert i hengervirksomheten til Van Hool, og VDL er interessert i bussvirksomheten.

Spenningen om fremtiden for Van Hool er absolutt oppegående.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.