Nedjustert antall omkomne etter ulykke

Den tragiske bussulykken i Tyskland med Flixbus får nå nedjustert antall omkomne fra fem til fire, melder tysk politi.

Det var onsdag klokken 09.45 at politiet fikk melding om en alvorlig trafikkulykke med en dobbeldekker fra Flixbus. Bussen var på vei fra Berlin til Zürich i Sveits da den skar av veien og veltet.

Ombord var det totalt 54 passasjerer inkludert to sjåfører fra Tsjekkia og Slovakia. Like bak bussen kom en annen buss med brannfolk. De var raskt med å tilby førstehjelp og dermed fikk ulykke trolig mindre omfang enn om de ikke hadde vært så tett på.

Politiet har satt i gang etterforskning etter ulykken og vurderer om det skal tas ut tiltale. Om det viser seg at ulykken var forårsaket av sjåføren, kan han bli tiltalt for uaktsom drap.

Etter ulykken meldte tysk politi at det var fem omkomne i bussulykken. Må har politiet justert ned antall omkomne, da en av de hardt skadde ved en feil ble telt med som omkommet.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.