Volvo inngår samarbeid med MCV

Volvo har signert avtale med egyptiske MCV om produksjon av helelktriske Voovo 7900. Leveranse fra 2025.

Den egyptiske byssprodusenten MCV vil i samarbeid med Volvo produsere modellene Volvo 7900 Electric og 7900 Electric Artic for det europeiske markedet.

«Vi er veldig fornøyde med å kunne utvide vårt samarbeid med den egyptiske bussprodusenten MCV. De har både erfaringen og kompetansen til å bygge busser av høy kvalitet», sier Dan Petterson som er senior vise president hos Volvo Bussar AB.

Chassisproduksjonen vil forbli i Borås i Sverige, mens karosseriet vil bli bygget hos MCV i Egypt. Leveranse fra og med vinteren 2025.

«Ved å samarbeide med eksterne påbygger får vi mer fleksibilitet når det kommer til å møte kravene og ønskene fra våre kunder», sier Petterson videre.

«For å møte de høye sikkerhet- og kvalitetskrav fra Volvo vil kundene fortsatt ha Volvo som forhandler og kontaktpunkt. Dette for å kunne gi den beste støtten til våre kunder», forklarer Petterson.

Avtalen med MCV gjelder bybusser til europeiske kunder. De vil både bygge 7900 Electric og 7900 Electric Artic i både to- og tre- akslet versjon.

Samtidig jobber Volvo videre med å finne andre samarbeidspartnere på bygging av karosseri til deres chassis.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.