Tidenes beste lønnsoppgjør for bussjåførene

Bussjåførene får 13 kroner ekstra i timen. Det ble klart etter at partene ble enige mandag. Dette er det beste mellomoppgjøret som har vært, og gir et godt påslag på lønnen for bussjåførene.

«Dette er et svært godt lønnsoppgjør for bussjåførene og en anerkjennelse av deres samfunnsnyttige jobb. Vi håper at lønnsøkningen vil bidra til å beholde gode sjåfører og lette rekrutteringen av nye kandidater til yrket», sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det har i mange år vært en kamp om kronene for bussjåførene. Og nå klarte de endelig å lande på et godt oppgjør.

Beløpet fremkommer ved at Bussbransjeavtalen fikk sentrale tillegg på kroner 8,50, som kombineres med et avtalt tillegg på kroner 4,50. Sistnevnte beløp er basert på Bussbransjeavtale § 5.5.1.4 og punkt 1.2 i protokollen fra meklingen i fjorårets hovedoppgjør, som ble avsluttet 07.05.22.

Nå kan en bussjåfør tjene opp mot 550.000 kroner i året. En økning på 25.000 kroner i året.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.