Største Solaris-ordre på brenselcelle-busser

Den polske bussprodusenten Solaris har landet sin største enkeltordre på brenselcelle-busser hittil. Den kommer fra Güstrow-baserte Rebus Regionalbus Rostock i Tyskland og gjelder 52 Solaris Urbino hydrogen. Det inkluderer også fire leddbusser.

Solaris har det bredeste programmet av utslippsfrie busser i Europa. Ultramoderne hydrogendrevne brenselceller vil bli montert i begge busstypene til Rebus, 70 kW i 12-metersversjonen og 100 kW i leddbussene. Den sentralplasserte elektriske motoren yter henholdsvis 160 og 240 kW i de to modellene.

Sammen med de nye bussene vil det også bli bygd fyllestasjoner for hydrogen i Güstrow og Bad Doberan.

Frem til nå har Solaris levert flere enn 100 Urbino hydrogen til bussoperatører i Italia, Tyskland, Nederland, Sverige og Polen. Ytterligere 100 er under produksjon. Leddbussen Urbino 18 hydrogen er den nyeste modellen i bussprogrammet fra Solaris, lansert så sent som i september i fjor.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.