Volvo med hybridbusser til Australia

Volvo har nå mottatt sin hitil største ordre på det australske markedet. Det skal leveres åtte B5LH bybridchassiser til Latrobe Valley Bus Lines.

Busselskapet Latrobe Valley Bus Lines 8LVBL) like øst for Melbourne i Australia har bestilt åtte Volvo B5LH hybridchassieser. Ordren kommer etter en 12 måneders grundig utprøving av Volvo sitt hybridsystem. De kommende hybridchassisene skal leveres over en tidsperiode på 12 måneder.

Hybridene er av typen lavgulv for bedre innsteg og tilgang. Bussene har høy sikkerhet og lave utslipp. De går inn som forsterkning til de nåværende Volvo Euro VI bussene som er i trafikk for selskapet.

– Volvo sine hybridbusser er en del av løsningen for holdbar kollektivtrafikk og vi er stolte over å ha et godt samarbeid med LVBL. Det er fantastisk å se Public Transport Victoria og LVBL ta det første steget på resten av reisen mot hel elektriske busser, sier David Mead, sjef for Volvo Bussar Australia.

Totalt har Volvo solgt flere enn 3500 hybridbusser og chassiser til 22 land. De største markedene er Storbritannia, Colombia, Spania og Sverige.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.