Volkswagen skal teste selvkjørende ID.Buzz

Volkswagen Commercial Vehicles skal i løpet av kort tid starte test av selvkjørende minibusser av typen ID.Buzz AD i München. AD er forkortelse for Autonomous Driving, altså autonom kjøring på norsk.

Testen vil starte i løpet av noen uker. Parallelt vil det også foregå testkjøring i Austin i Texas, USA. Utviklerne fokuserer på bruk av kjøretøyet i urbane områder i Europa og Nord-Amerika.

ID.Buzz AD er klassifisert som nivå 4 selvkjørende i henhold til SAE-standarden. Det innebærer at minibussen skal være fullt ut selvkjørende i tilrettelagte områder. Under testkjøringen kommer imidlertid kjøretøyene til å ha en sjåfør, som ikke skal kjøre, men passe på at alt går riktig for seg, ikke minst av sikkerhetsmessige årsaker.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.