Voith presenterer produkter på Busworld

Under årets Busworld-messe i Kortrijk, vil Voith presentere sine produkter mottoet «Driven by Efficiency». På sin messe vil Voith vise frem sin DIWA.6 automatgirkasse for by- og langdistansebusser. De vil også vise frem sin prisvinnende Aquatarder SWR, sitt flåtestyringsprogram DIWA Smartnet og ulike luftkompressorer.

Den nye DIWA.6 automatgirkassen til Voith, er selskapets svar på den økende etterspørselen etter rene og drivstoffeffektive kjøretøy. Dette spesielt i sammenheng med de strenge Euro-6 kravene. Spesielt utviklet for bybusser, er den automatiske girkassen med på å gi de beste forutsetningene for en økonomisk drift. Sammenlignet med forgjengeren, kan DIWA.6 spare nesten en fem prosent drivstoff. Girkassen leser terrenget og skifter gir ut i fra topografien bussen befinner seg i, igjennom programmet SensoTop.

På messen vil Voith også vise frem sin Aquatarder SWR som er et energieffektivt og ressurssparende komponent for busser og lastebiler. Voith Aquatarder SWR er den første sekundære retarder til å bremse med vann, ved hjelp av kjølemidlet i motoren. Dette gjør at man kan utføre opp 90 prosent av all bremsing uten slitasje. I tillegg krever det nye systemet lite plass, og er 35 kilo lettere enn sin forgjenger.