Viseon er truet med konkurs

Den tyske bussprodusenten Viseon har bedt om konkursbeskyttelse. Årsaken er uteblitt finansiering. 

– Vi har vært nødt til å redusere produksjonen de siste ukene fordi vi mangler midler til innkjøp, uttaler Joachim Reinmuth som er medeier og styreleder i Viseon. – Ettersom det nå blant annet går mot lønnsutbetalinger, har vi søkt om konkursbeskyttelse av hensyn til våre ansatte og selskapets kreditorer. 

– Måler nå er å forsøke å sanere gjeld og fortsette driften, uttaler foreløpig bobestyrer Micheal Jaffé. – Vi er nå i samtaler med både banker og kunder. Også samtaler med potensielle investorer står i fokus de nærmeste dagene, sier han. 

For de rundt 300 ansatte ved fabrikken i Pilsting innebærer konkursbeskyttelsen at de fortsatt er i jobb og vil motta kommende lønn som normalt.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.