Periodebillett med Ruter mobil-app

Nå får du også kjøpt 24-timers, 7- og 30-dagers billett med Ruters mobil-app.

– Vi er glade for å kunne tilby kundene enda flere billettprodukter i Ruterbillett.  Det er solgt mer enn én million enkeltbilletter på mobiltelefon siden lanseringen i desember. Det viser at Ruters mobil-app er blitt en kjempesuksess.  Utviklingen av mobilbilletten har skjedd i nært samarbeid med våre kunder. Et slikt tett og godt samarbeid med kundene er helt avgjørende for at vi skal kunne utvikle de smarteste og mest kundevennlige løsningene, sier administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen. Han viser til at det allerede er 224. 000 som har lastet ned billett-appen for enkeltbillett.

Lanseringen innebærer at det kommer en oppdatert versjon av Ruters populære billett-app. De som allerede har installert RuterBillett på sin smarttelefon, må oppdatere appen, mens nye brukere må laste appen ned på sin telefon.

I RuterBillett finner du nå både enkeltbilletter og periodebilletter som kan kjøpes for perioder på henholdsvis 24 timer, 7 dager og 30 dager. Det er også nytt at kundene nå kan kjøpe billetter på forhånd og selv velge når billettene skal startes opp.

Billetter i applikasjonen kan betales med kredittkort ved hjelp av betalingsløsningen PayEx. Ved kjøp av billetter i appen kan kunden være helt anonym, og en velger selv om kredittkortnummeret skal lagres i telefonen eller ikke. Appen er derfor også skreddersydd for de som reiser mer sjelden, som turister og andre besøkende til hovedstadsområdet. Ruters billett-app finnes også i en engelsk utgave for de som ikke har norsk som språk på mobilen.

Appen kan lastes ned fra både App Store, Google Play og Windows Phone Store. I første omgang er det smarttelefoner med operativsystemene Android og iOS som vil få funksjonaliteten med selvvalgt aktivering og kjøp frem i tid. Det er planlagt at WinPhone vil tilby samme funksjonalitet i løpet av sommeren.

I Ruters app finner en alle Ruters holdeplasser, inkludert alle stasjonene til NSB. Reisende med tog kan også bruke Ruters mobil-app for togreiser innenfor Oslo og Akershus.

Det er Knowit som er leverandør av Ruters mobilapp løsning.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.