Vindmåler virket ikke – buss blåste av veien

Lystavlen med vindmåler virket ikke på Dombås og fikk dermed ikke advart bussjåføren om ekstremt mye vind. Dermed kjørte bussen inn i området og bussen med 13 passasjerer ble tatt av vinden og lagt over på siden.

Været var natt til 30 desember kraftig mellom Dombås og Hjerkinn. Den automatiske lystavlen med vindmåler virket ikke denne natten. Enbussjåfør med 13 passasjerer ombord i ekspressbussen fikk dermed ikke beskjeden om at det var ekstremt mye vind på fjellet. Ulykken ble meldt til redninsetatene rundt klokken 01.40.

– Bussjåføren beskriver ordentlig dårlig vær, med kraftig vind, snøvær og veldig glatte veier. Han beskriver at vinden har feid bussen ned i grøfta, hvor den nå ligger, sier operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt til VG.

Bussen var på vei fra Trondheim til Bergen. Passasjerene har forklart at de fikk beskjed om hva som var i ferd med å skje. De fleste fikk holdt seg fast og ingen i bussen kom til skade.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.