Vidre konkurs

vidrehorisontDen aller siste bussfabrikken i Norge, Vidre er konkurs. Mandag tar retten stilling til oppbudet fra styret.

– Etter omsetnings- og resultatsvikten er egenkapitalen i Vidre AS negativ, og dette utløyser handleplikt for styret i selskapet. Styret har hatt dialog med eiere og lånegivere, men da eierene ikke ønsker å gå inn med mer kapital ser styret ingen annan utvei enn å melde oppbud, skriv styreleder Arild Bødal og dagleg leiar Jon-Rune Heimlid i en pressemelding fredag ettermiddag.

Vidre tok over den tradisjonsrike driften etter Vest. Siden 1967 har det vært produsert busser i den vesle bygda Stryn på vestlandet. Nå kan dette være slutt. På mandag tar retten stilling til oppbudet, da kan siste spiker i kisten for Vidre være slått ned.

Vidre ble i 2011 ettablert sammen med en rekke lokale investorer. Et tappert forsøk på å ta opp igjen bussproduksjonen etter Vest har blitt gjennomført, men de siste månedene har tæret på egenkapitalen og de valgte derfor å permitere de 30 ansatte, samt melde oppbud.

I den siste tiden har fabrikken arbeidet med bygging av spesialbusser, samt renovering av biler til ytrykningstjenesten. Omsettningen i 2012 var på 62 millioner kroner.

Les ogå: Vidre fra Stryn

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.