Video: Golden Dragon Triumph

Det finnes ikke mange klasse 3 turbusser med ren batteridrift på markedet. Bussmagasinet har vært ute å testkjørt Golde Dragon Triumph levert av Eurobus Nordic. Denne bussen er utviklet for det nordiske markedet i samarbeid med Tide Buss AS.

Stor etterspørsel fra kunder har gjort at batterielektriske busser har stor femgang i de nordiske landene. Men de klimatiske forholdene er krevende og derfor har flere leverandører gått i tett samarbeid med busselskaper for å utvikle deres produkter for å kunne fungere under sterkt krevende klimatiske forhold.

Tide Buss AS har nå fått deres første batterielektriske turbuss og ytterliger 15 til skal i løpet av et års tid leveres. Den første er nå under utprøving og testkjøring. Derfor var det spennende at nettopp Bussmagasinet fikk anledning til å kjøre denne bussen da den hadde rykende ferske registeringsskilter på.

Artikkel om bussen kommer i papirutgaven innen kort tid. Men allerede nå kan dere se vår video her:

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.