Tide vant elbussanbud Danmark – bykjøring i Vejle

Danske Sydtrafik har tildelt busskontrakten for bykjøring i Vejle, til Tide. Dette er den 5. kontrakten selskapet vinner i Danmark på kort tid, og Tide fortsetter dermed å kapre stadig større markedsandel i det danske markedet for kollektivtrafikk.  Kontraktsverdien er beregnet til om lag 1 MRD NOK, inkludert opsjonsår.

– Vi er svært glade for å ha vunnet nok en kontrakt i Danmark. Vår strategiske målsetning er fortsatt å vokse i Danmark og vi er svært fornøyde med at arbeidet vårt gir resultater sier Roger Harkestad, konsernsjef i Tide.


Anbudet i Vejle har en varighet på 10 ¾ år, med et tillegg på inntil 2 års ensidig opsjon, det uvanlige med kontrakten er at det er Tide som har rett til å utløse opsjonen.

Oppstart er satt til 16. oktober 2022. Kontrakten gjelder bykjøringen i Vejle og skal driftes av 33 elbusser inkl. reservebusser. Dette innebærer at Tide vil få om lag 90 nye medarbeidere i Vejle, inkludert driftspersonell og verkstedansatte.


– Vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid med Sydtrafik og ikke minst til å ønske nye medarbeidere velkommen til Tide, sier Steen Rügge, administrerende direktør i Tide Bus Danmark.


– Det er spesielt gledelig for Tide at også dette anbudet skal driftes av elektriske busser. Tide har stort fokus på bærekraft og miljøvennlige løsninger og med det nye anbudet i Vejle vil vi i løpet av de neste to årene ha 229 nye el-busser i drift i
Danmark. Vi befester dermed vår posisjon som en fremtidsrettet aktør, sier Roger Harkestad. 


Tide Bus Danmark drifter per i dag 13 busskontrakter i Danmark og har i overkant av 900 danske medarbeidere, og vil igangsette ytterligere 5 danske kontrakter innen utgangen av oktober 2022.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.