Vest Buss konkurs – nær 70 mister jobben

Tirsdag ble det klart at Vest Buss Norge, Vest Buss Sverige og Vest Buss Gruppen AS slår seg selv konkurs.

Mandag ble det klart på et styremøte at gjelden i Vest Buss var for stor. De valgte da å selv slå selskapet konkurs. Det inkluderer Vest Buss Gruppen AS, Vest Buss Norge AS og Vest Buss Sverige.

– Vi har arbeidet lenge med å finne løsninger. Det står ikke på inntjeningen, men på finansieringen og gjelden til vår bussleverandør, Iveco, sa Per Dag Nedreberg til fjordingen.no.

Bussmagasinet har tidligere omtalt salgssuksessen til Vest Buss Norge, hvor de har solgt over 200 busser bare i år. Det er rekord for selskapet, men finansieringene stopper suksessen. De klarer ikke å betale gjelden til bussleverandøren Iveco.

Dermed kan nesten 70 personer nå stå uten arbeid i Norge og Sverige. I dag har Vest Buss Gruppen AS avdelinger i Styn, Lillestrøm, Kristiansund, Arna, Haugesund og i Sverige.

13_05_27_IvecoBus_Urbanway_LR (3)Iveco Norge AS henviser til deres kontaktperson i Iveco Northen Europe i København for ytterligere kommentarer på hva som nå vil skje med kundene og bussene i Norge. Det har ikke lykkes å få et utfyldende svar derfra enda, men de bekrefter at det vil bli sendt ut et brev til alle kundene med informasjon fra Iveco.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.