Verdens største ladesystem for elektriske busser

Heliox har mottatt ordrer for 13MW Lade-infrastruktur i Amsterdam – verdens største ladesystem for 100 elektriske busser.

Heliox har mottatt en ordre for ytterligere 25x450kW hurtigladere, og 86 x FAST DC 30 kW CCS ladedepoer fra Connexxion (Transdev), for å drive den største flåten med elektriske busser i verden. Ordren inkluderer ladedepot ved Amsterdam flyplass og Amsterdam/Amstelveen i Nederland til å drive 100 elektriske VDL busser totalt innen 2018.

Denne ordren etterfølger den vellykkede innføringen av Europas største prosjekt innen infrastruktur i 2016, sitert av Hermes (connexxion/Transdev) direktør Juul Van Hout som «den beste gjennomføringen noensinne»

Omfanget av Heliox sin kontrakt er ett komplett nøkkelferdig prosjekt for å drive de 100 VDL Citea SLFA elektiske bussene. Det inkluderer 13 MW hurtigladesystem, omfattende ladestasjoner, installasjon og service kontrakt med mer. Dette inkluderer storskala ladedepoer ved Schiphol Amsterdam flyplass og Amsterdam/Amstelveen.  I tillegg vil det installeres to hurtigladestasjoner for lading ved slutten på bussruten.

Utover den enestående størrelsen på prosjektet, vil kraften på de 450kW hurtigladerne lede utviklingen for neste generasjons av 450kW og til og med 600kW ladere som er forventet i 2018. De kraftigste systemene gir (PTO) 2-4 minutter kortere ladetid, noe som resulterer i betydelig reduskjon i lade tid, og mer lønnsom null utslipps drift.

– Hver av de elektriske bussene vil bli kjørt over 100,000 km hvert år da AML kontrakten er en av de travleste buss nettverkene i Nederland. I 2012 ble nesten tre fjerdeler av transportområdet dekket av elektriske busser. Det vi skal gjøre her er storslått, sier Eric Bavelaar hos Connexxion.

Hurtigladerne fra Heliox vil spille en viktig rolle i Connexxion sin langtids visjon for å få Amsterdam til å bli en lavutslipps by, som adopterer elektrisk buss teknologi i verdensklasse, ved å plassere ut hurtigladere i stor skala, mens det samtidig er økonomisk gjennomførbart.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.