Verdens største bussflåte med elektriske dobbeldekkere

Forleden leverte Build Your Dreams BYD verdens største bussflåte med elektriske dobbeldekkere.

200 dobbeldekkere av typen BYD K8S til byen Xi i Kina. Dermed har denne kinesiske byen verden største bussflåte med elektriske dobbeldekkere.

Bussene skal settes inn i trafikk på seks ulike busslinjer i byen. Bussene har lavgulv i første etasje og en høyde på 1.9 meter. Mens det er 1.7 meter høyde i andre etasje. Bussene er også utstyrt med rullestol rampe og plass.

Bussene har den nyeste batteriteknologien fra BYD sammen med høy teknologi som «smart key» og andre høyteknologiske løsninger. Byen Xi er langt fremme med å sette elektriske busser inn i trafikk. I 2016 ble det satt inn 1100 fullelektriske busser. 1900 flere i 2018. Og sammen med dobbeldekkere er det nå mer enn 3000 elektriske busser i byen.

På denne delene av verden kjører det i dag fullelektriske dobbeldekkere fra BYD/ADL I London. Og ytterligere 37 Enviro 400EV som skal settes inn i trafikk i løpet av 2019.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.