Volvo skal levere flere elbusser

Volvo bussar har fått ordre på leveranse av tre fullelektriske busser til Kungsbacka i Sverige.

KE’s Bussar har ansvaret for persontransporten i Kungsbacka kommune. Selskapet har nå bestilt tre fullelektriske busser fra Volvo. Dette betyr at Kungsbacka får sine første elektriske busslinjer fra og med juni 2020.

Volvo 7900 Electric vil bli ladet via CCS ladeplugg. Ladestasjonen yter 150 kW og bussene lades over natten på depot. Energiforbruket på de nye elektriske bussene er 80 prosent lavere enn konvensjonelle dieselbusser fra Volvo.

«Vi er glade og stolte for den tilitten KE’s Bussar har vist oss. Ordren viser at Volvo har rett produkt – som betyr at en kan kombinere elektriske busser og elektrisk hybriddrift for å kunne passe de ulike linjene, sier Daniel Treptow, selger hos Volvo Bussar.

Kungsbacka er den fjerde byen i Sverige som har kjøpt Volvo sine helelektriske busser. Gøteborg, Malmø og Uddevalla er de andre byene som har satt elektriske busser fra Volvo i trafikk.

Utenom Sverige, så har Volvo solgt full elektriske busser til Norge, Polen, Danmark, England og Nederland. Totalt har Volvo levert 4200 elektriske busser, inkludert hybridbusser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.