Velykket oppstart for Trønderbilene i Sverige

Trønderbilene krysser grensa til söta bror med et meget attraktivt anbud i Jämtland. 15. desember rullet hjulene for første gang på svensk jord.

Driften av 67 linjer i seks av Jämtlands åtte kommuner er i gang. Bussjåfør Lars Wikström fikk æren av å åpne ballet klokken 16.30 med rutetur fra Gäddede til Strömsund.

«Det ble en vellykket oppstart», bekrefter administrerende direktør Vidar Kjesbu fornøyd.

97 nye busser til tiårskontrakten

Oppdragsgiver for Jämtlandsanbudet er Länstrafiken. Kontrakten omfatter 67 linjer i kommunene Berg, Brecke, Härjedalen, Krokom, Strömsund og Östersund. For å drifte de 67 linjene, har Trønderbilene gått til innkjøp av 97 nye busser. De er utstyrt med nyeste motorteknologi og kjører fossilfritt med Euro 6-teknologi. Ved oppstart er de 21 minibussene på plass, mens de øvrige 76 Scania-bussene skal være levert innen september 2020. Inntil den tid, leier vi inn busser fra underleverandører og andre busselskaper i Jämtland.

Tålmodighetsprøve

Trønderbilene ble tildelt det store og viktige anbudet for seks av åtte kommuner i Jämtland fylke i Sverige på  sensommeren 2018. Etter tre klagerunder fra tidligere operatør, utsettelser og usikkerhet, ga den svenske kammerretten Länstrafiken medhold i tildelingen.

«Anbudet åpner et nytt og stort marked for Trønderbilene, og vi ser fram til å være med på utviklingen av kollektivtrafikken i fylket sammen med Länstrafiken som vår oppdragsgiver», sier adm. direktør Vidar Kjesbu.

Välkommen til Trönderbilene

«Trønderbilene har opprettet datterselskapet Trönderbilene AB for å drifte Jämtlandsanbudet. Alle bussjåførene som tidligere driftet linjene i området, fikk tilbud om å ansettes i Trönderbilene. Til sammen har vi 115 gode medarbeidere, i eget selskap og hos underleverandører, som vil ta godt vare på våre svenske reisende», sier daglig leder for det nyetablerte selskapet er Susanne Paulsson. Vi ønsker alle nyansatte hjertelig velkommen til Trønderbilene-konsernet.