Velkommen til bussåret 2019

Godt Nyttår alle lesere! Bussmagasinet vil komme ut med seks papirutgaver gjennom året og en daglig oppdatert hjemmeside, samt nye videoer på vår populære YouTube kanal.

Det er alltid spennende å tenke på hva et nytt år kan bringe. Og i år er det ekstra spennende. Mye grunnet de store bussleveransene over hele landet. I tillegg så går utvilingen raskt. Da jeg som redaktør tilbake i 2010 sa at fremtiden er elektrisk, så hadde jeg ingen anelse om at det skulle gå så fort. Allerede i år vil vi har nær hundre elektriske busser i trafikk og tallet vil øke raskt i årene fremover.

Men det betyr ikke at busser med forbenningsmotor er helt ute. Teknologien er fremdeles ikke helt moden for alle typer busser, så vi vil fremdeles se at største delen av bussparken vil ha ulike typer for drivstoff på busser med forbrenningsmotor. Men her vil drivstoffet på sikt bli mer miljøvennlig og erstatte dagens fossile diesel.

Bussmagasinet skal ha full fokus fremover og dele med våre lesere nyheter fra både nært og fjernt. Men for å kunne gi dere det aller beste, så behøver vi tips om alt som kan være av interesse for våre lesere. Og vi tar gjerne en tur til alle deler av landet.

Velkommen til bussåret 2019!

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.