Ny fabrikk med ordre på løpende bånd

Den nye fabrikken til BYD i Allonne nær Beauvais har allerede montert sammen seks busser for byene Beauvais, Dunkirk and Orléans.

Nå kommer ordrene på løpende bånd og fabrikken er i full gang med produksjonen av fullelektriske busser. Og allerede har fabrikken montert tre midibusser, to 12-meter busser og en 18 meter leddbuss.

De tre midibussene skal gå i trafikk i byen Dunkirk i Fankrike. Bussene er 8,7 meter lange og har en rekke vidde på 200 kilometer daglig kjørestrekke. Bussene som settes i trafikk i januar skal kjøre på linje 16 som også passerer byens jernbanestasjon.

Tidligere i desember ble to 12-meter busser levert til byen Beauvais i Frankrike. Bussene kjører en populær rute fra byens flyplass og inn til sentrum. Allerede nå er tilbakemeldingene fra de reisende veldig gode.

Den lengste bussen som er montert ved fabrikken er en 18-meter leddbuss for byen Orléans også den i Frankrike. Denne fullelektriske bussen blir satt inn i trafikk i løpet av januar og vil kjøre i rute sammen med flere busser som går på fossilt drivstoff.

«Vi er veldig stolte over dette første kvartallet ved fabrikken i Frankrike. BYD har demonstrert sin evne til å tilby bussmodeller som møter kravene fra både operatører og byens innbyggere. Vi har allerede lagt ordre for det kommende året, og vi er sikre på at dette er begynnelsen på et fruktbart samarbeid mellom BYD og franske bussoperatører», sier Isbrand Ho, sjef for BYD Europa B.V.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.