Lar bussturen bli en virtuell virkelighet

Passasjerer på Flixbus på ruter fra Tucson, Phoenix, Los Angeles og San Diego i USA kan få låne VR briller og spille mens de reiser med bussen.

Alle som har prøvd VR-briller for å spille vet at det både er moro og gjør at tiden flyr avsted. Dette har Flixbus også forstått. Derfor tilbyr de passasjerene VR-briller på utvalgte avganger i Tucson, Phoenix, Los Angeles og San Diego i USA.

VR-brillene inkludere rundt 50 virtuell virkelighet spill som en kan prøve mens en tar bussen frem til destinasjonen. Dette er et testprosjekt som Flixbus skal ha en periode for å se om det kan bli en suksess. Og om det blir en suksess kan også andre ruter få samme tilbud. Og tidligere tester av tilsvarende systemer i Spania og Frankrike har vist seg å være populært hos de reisende.

VR-brillene har spill som baskeball, sjakk og flere andre ganske enkle spill forhåndsinnstallert. De er relativt enkle å spille, men det finnes en bakside. Enkelte passajerer har meldt tilbake at de kan føle seg noe mer bilsyk enn ellers.

Flixbus lanserte ekspressbusstilbud til lav pris her i Europa for noen år siden. Dette har blitt en stor suksess og i 2018 utvidet Flixbus med å starte opp ruter i USA. De tilbyr behagelig bussreise med priser så lave som fire dollar.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.