Van Hool åpner bussfabrikk i Tennessee

Den belgiske bussprodusenten Van Hool åpner bussfabrikk i Tennessee i USA. Den nye fabrikken skal produsere rutebusser for ett sterkt økende markedet i statene.

Det var på den amerikanske bussmessen UMA Bus & Coach expedition nå i januar at Van Hool annonserte at de åpner bussfabrikk i staten Tennesseee om rundt 18 månder. Den økende etterspørselen etter Van Hool busser i USA er grunnen til at fabrikken nå velger å produsere busser i statene.

Van Hool har økt sin markedsandel i USA markant de siste årene og har nå 35 prosent markedsandel. For noen få år siden åpnet Van Hool en turbussfabrikk i Makedonien hvor modellen EX blir produsert. Denne eksporteres i s et stort antall til USA, mens ett mindre antall forblir i Europa.

Og siden markedet for rutebusser er mye større enn for turbusser, så ser Van Hool nå muligheten til å ta en bit av den kaken. Årlig registeres det rundt 7000 rutebusser, mot mellom 1500 og 2000 turbusser i USA. Og fabrikken mener de har produkter som vil passe kundene i USA veldig godt.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.