Unikt FleetBoard verktøy

Daimler FleetBoard er en av Europas ledende innen telematikktilbyder for yrkestransport. Nå lanseres er nytt og unikt hjelpemiddel for Mercedes-Benz og Setra busskunder, DispoPilot.guide.

Med den nye og mobile tableten, FleetBoard har i samarbeid med TomTom for å komme opp med et unikt verktøy for Mercedes-Benz og Setra busskunder. Den 7″ store skjermen kan monteres lett synlig fra førerplassen og hjelper sjåføren til å få en lettere arbeidsdag.

Enheten er utstyrt med det nyeste softwaren fra TomTom og gir den beste ruten tilpasset bussen eller turbussens høyde og lengde. Kartet gjelder helge Europa og oppdateres kontinuerlig uten noen ekstra kostnad for eieren.

Den unike med enheten er at trafikklederen enkelt kan legge inn adressen og dette vil komme opp på skjermen fremfor sjåføren. Sjåføren vil også få opp det som er meldt inn av hinder og veiarbeid underveis.

Enheten veier knappe 480 gram og inneholder sitt eget SIM kort. Den kan enkelt tas med til ulike kjøretøy og festes i et solid holder som er fastmontert i bussen eller turbussen. Den tåler alt fra minus 20 grader til pluss 60 grader og inneholder også en 5 megapixel kamera som kan være til nytt ved ulike tilfeller.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.