Turistbussene skyr Arendal

Grunnet mangel på bussparkering i sentrum, så kjører turistbussene rett forbi sørlandsperlen Arendal. Nå kjemper bedriftene i bykjernen for flere sentrale bussparkeringer.

Agderposten melder torsdag at turistbussene skyr Arendal. Og det med god grunn. For det er kun en parkeringsplass i sentrum hvor en kan stå lenger enn to timer. Og nærmeste parkering er flere kilometer unna sentrum.

Direktør Erik Jacobsen ved Thon Hotel forklarer grunnen til turistmangel til sentrum er at de ikke finner parkeringsplass til bussene. Dette problemet har eksistert i flere år. De få plassene som i sin tid fantes ble flyttet ut av sentrum. Først et kilometer til i dag, hvor en må kjøre flere kilometer unna sentrum. For en sjåfør vil dette si at han må ta taxi tilbake til sentrum eller belage seg på en lang gåtur.

Arendal er byen hvor redaksjonen til Bussmagasinet holder hus. Det har blitt påpekt for kommunen flere ganger at bussparkering er en meget viktig del for å tiltrekke seg flere turister.  Og mangler det, så kjører de rett forbi.

I sommer testet vi korttidsparkeringen for buss i Arendal sentrum, men her stod det parkert personbil, noe det også gjorde på langtidsparkeringen på utsiden av Thon Hotel. Slikt er dagligdags får en høre fra butikkene like ved. Det er lite respekt hos privatbilistene for å holde disse to plassene ledig. Korttidsparkeringen er heller ikke godt egnet til stor turistbuss, da de blir stående med 25 prosent av bussen ut i veibanen.

– Arendal er en fantastisk sørlandsperle som langt flere turister burde fått lov til å oppleve. Vi må bare bestemme oss for at Arendal igjen skal bli en turistby og legge forholdene bedre til rette for dette, sier Jacobsen til Agderposten.

Foto: Bussmagasinet testet ut parkeringsforholdene i Arendal sentrum i sommer. Ved flere tilfeller var dette umulig. Det er kun en langtidsparkering og en korttidsparkering og de er ofte blokkert av privatbiler.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.