Busworld – Ny dobbeldekker og Citea SLFA Electric

VDL vil vise frem deres helt nye dobbeldekker FDD2 på årets Busworld messe. Samtidig viser de også frem den nye bybussen Citea SLFA Electric og tre-dørs versjonen Citea LLE for publikum. Messen i Kortrijk åpner dørene 16. oktober.

Presseøyne fra hele Europa var rettet mot VDL sin fabrikk i Eindhoven for noen uker siden. Alt for å få et glimt av fremtidens dobbeldekker fra VDL. Bussen som er både innovativ og moderne har en kapasitet på opp til 96 passasjerer og kommer i to lengder. Aerodynamikken er helt på topp, med de begrensinger det har ved å bygge en fire meter høy dobbeldekker. Men mye har VDL gjort for å redusere vindmotstand og forbruk.

Modellen som vises frem er VDL FDD2-141/510 som er den lengste versjonen og har en 510 hk DAF/Paccar motor.

VDL er også aktive i fremtidens bybusser. De viser frem deres VDL Citea SLFA Electric som er en 18.1 meter lang leddbuss spesielt tilpasset BRT linjer. En 12 meters versjon Citea SLF Electric vil også være på plass. VDL melder også at de nå har fått en ordre på hele 120 busser av typen Citea SLF Hybrid til et belgisk selskap.

Verdenspremiere vil også Citea LLE-120 få. Bussen har en dørløsning 1+2+1 som er unikt for modellen. Bussen er ultralett og med stor passasjerkapasitet. Innvendig er det fritthengende seter som er med å gjøre bussen enkel å rengjøre.

I tillegg til store by-, rute- og turbusser vil VDL også vise frem en rekke mini- og midibusser fra 9 til 22 seter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.