Tre takker for seg, tre nye tar stafettpinnen videre

Det har skjedd en komplett fornyelse av bussavdelingen hos MAN Truck & Bus Norge AS.

Leder av bussavdelingen, Svein Brakstad, turbusselger Stig Brataas og produktsjef Rolf Thomassen går av med pensjon og erstattes av tre nye.

Ny direktør for bussavdelingen

Odd Romundstad er ny salgsdirektør for buss. 53-åringen var på plass allerede 1. oktober. Han kommer fra stillingen som salgsdirektør for buss i Mercedes-Benz Norge hos Bertel O. Steen AS, hvor han jobbet siden 2001.

– Alle erstatterne har vært på plass en stund og har jobbet parallelt med de som skal gå av, så får vi en god overlapping og kunnskapsoverføring, sier Odd Romundstad.

Ny salgssjef for turbuss

Carina Marie Brataas (32) overtar ansvaret for salg av turbusser og TGE minibusser og erstatter sin far Stig Brataas. Hun har jobbet flere år i Nor-Way Bussekspress, før hun med fersk bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse startet som markedssjef for Polar Tours i Bodø. Hun har også MAN-erfaring fra tidligere.

–Helt siden jeg var liten har jeg «hjulpet» pappa med bussvirksomhet, for eksempel ved å ta imot bestillinger på telefon den gangen han drev busselskap, ler Carina Brataas. Stig Brataas selv drev sitt eget busseselskap fra 1976, men i 2006 bestemte han seg for å begynne å jobbe for MAN.

Ny produktsjef

Jens Fjeldstrøm (53) overtar stillingen som produktsjef for buss etter Rolf Thomassen. Han har 34 års fartstid i MAN, blant annet som leder av MAN-verkstedet på Fjellhamar. På spørsmålet om hvordan produktsjefene syns overlappingen hadde gått sier Rolf – De store bussanbudene har forkludret alt! Fra spøk til side, det er ingen tvil om at Jens er rett mann for denne jobben. Han har jobbet mye med både buss og kundespesifikasjoner fra før og er godt kjent med de interne systemene. I tillegg ble Randi Jansen tidligere i år ansatt som salgskoordinator for buss.

En takknemlig organisasjon

– Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre. Svein Brakstad har brukt 15 år på å gjøre bussavdelingen i MAN til det den er i dag. Både salgsresultatene og arbeidsmiljøet i avdelingen vitner om at Svein har gjort akkurat det – bygget et godt arbeidsmiljø. Dette hadde selvfølgelig ikke vært mulig uten Rolf og Stig. Dette er slutten på en æra i bussavdelingen og begynnelsen på en ny. Jeg vil takke Svein, Rolf og Stig for deres uvurderlige innsats og ønsker Carina, Randi, Jens og Odd velkommen og lykke til videre, sier Stefan Thyssen, administrerende direktør i MAN Truck & Bus Scandinavia

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.