Transport 21 i Herning 16. til 18. september

Det er lys i tunnelen og det er transportmesse å se frem til. Transport 21 i Herning i Danmark vil åpne dørene 16. september. Det blir da full fokus på grønn transportløsning for både last- og buss.

I disse krevende tider, så er det godt å ha noe bra å se frem til. Mandag morgen tikket det inn pressemelding om at det planlegges en omfattende transportmesse i Herning i september. Denne messen vil omhandlet både buss- og lastebilbransjen.

Fokus for årets messe er grønn transport. Transport 21 har inngått samarbeid med Energibyen Skive og MARLOG.

– Hensikten med Grønn Transport 2021-konferansen er å fokusere på de grønne drivstoffene for tungtransport, som står for en stor del av CO2-utslippene. Det er behov for både økonomisk støtte og endring i atferd, og derfor kan verken politikere eller industri løfte oppgaven med grønt drivstoff for tungtransport alene. På konferansen vil politiske transportrapportere og toppfolk fra bransjen diskutere hvilke løsninger som trengs for at vi sammen kan gjøre tungtransport grønnere, sier Maria Slebo Karentius Freund, som er prosjektleder i Energibyen Skive og leder konferansen.

– Konferansen ‘Grønn Transport’ ble en stor suksess på den siste transportmessen i 2019, og her i 2021 bygger vi på de gode opplevelsene fra fortiden. Det er viktig for oss å være møtepunktet for hele transport- og logistikkbransjen, og samtidig kunne legge til rette for og skape rammene for en høyt aktuell konferanse, slik «Grønn Transport» er presist, sier Nikolaj Jørgensen, prosjekt. leder for Transportmessen, og legger til:

– Akkurat som forrige gang, ønsker vi å samle våre partnere og beslutningstakere fra både privat, offentlig og politisk sektor. Konferansen fokuserer på løsninger som vi bruker nå, men gir også et innblikk i hva vi kan forvente av løsninger for fremtiden – også på politisk nivå.

Transport 21 inviterer til stortsilt transportmesse for både last- og bussbransjen. Erfaringsmessig så kommer det mange besøkende fra Norge.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.