Tobbes Reise vinner Gullbussen

RK Travel Group er blant de største gruppereisegrossistene i Norden. De skreddersyr gruppereiseopplegg for norske, finske og svenske busselskaper, gruppereisearrangører og reisebyråer, som de så selger videre til sluttkunder. Virksomheten startet i 1976 og kontoret med 29 ansatte ligger i Gøteborg. Hvert år deler de ut Guldbussen-prisen. Dette har gode gjort siden 2017 og den første vinneren som ble kåret var Kjetils Bussreiser.

Gullbussen for år 2022 tildeles Tobbes Travels i Avesta, med Erica Kåll i spissen. Da Torbjörn Kåll startet selskapet i 1989, hadde han en enkel, men viktig idé: reisende skal kunne slappe av fra de drar hjemmefra til de kommer hjem fra turen. Dermed ble mottoet født: Ferie hele veien.

Tobbe møtte Stockholm-jenta (Ljusterö), Erica. Tycke ble født høsten 1989. Paret giftet seg og fikk tre barn. I 2008 ble Tobbe dessverre alvorlig syk og Erica tok over selskapet to år senere. Med en syk mann, tre barn og en bedrift som alle trenger deres omsorg, tid og kjærlighet, er det ikke vanskelig å forstå at det skal en superkvinne til for å klare alt. Erica gjør dette med mye energi og optimisme, og hun kan kunsten å verdsette hvert sekund av livet.

Erica Kåll har en evne til å få folk til å føle seg sett og samtidig opprettholde et varmt og høyt servicenivå, alltid med profesjonalitet. Hun er rask på foten, fremsynt og en god formidler. Erica mottar Gullbussen for sin fremadstormende tenkning og evige optimisme, til tross for store utfordringer i livet og på jobben. Kanskje er det også slik hun selv beskriver det på nettsiden sin, at man i Dalarna er genuin, usofistikert der sikkerhet og kvalitet skal være en selvfølge. Akkurat som Erica er som person og akkurat som Tobbes visjon en gang var.

Gullbussens ærespris

Årets hederspris tildeles Eva Larson, som har jobbet i reiselivsbransjen i over 50 år. Hun begynte sin karriere som vertinne på cruise rundt om i verden. En reise tok 33 dager, og daværende skip var veldig forskjellige fra dagens luksuriøse flytende hoteller. Her var det hytter uten toalett og med gammelt østtyske personale. Skipene ble chartret av Stena Line, som rekrutterte Eva til sin nystartede buss- og gruppeavdeling.

Deretter fulgte noen år som salgssjef på Hotel Europa i Gøteborg, før ønsket om turistbussbransjen trakk Eva til nystartede Pool Travel hvor hun hadde ansvaret for driften. Pool Resor var kunder i RK Travel Group og etter mange år flyttet Eva inn dit. Etter en pause, som lærer ved Reiselivsutdanningen i Uddevalla, var det igjen turistbussvirksomhet – nå på Björcks Resor i Nykvarn.

Eva har et stort sosialt engasjement for «lillemannen». I tillegg til arbeidet er hun også ENGASJERT ideell, bl.a. i barnehageaktiviteter for rumenske barn og hos Redningsmisjonens dagligvarebutikk MatRätt. Bestill en Eva Larson i baren neste gang. Det blir en cocktail av: energi, positivisme, humanisme og glede.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.