Supertreiketag – 24 timers streik over hele Tyskland

I Tyskland kan de det med å streike for sine rettigheter. Nå er en storstreik, kalt Supersteiketag, igang. Den vil lamme stort sett alt av fly, tog og buss de neste 24 timene i gang over hele Tyskland.

Fagforeningene presser på for høyere lønninger i transportsektoren grunnet den høye inflasjonen. I tillegg protesterer de mot stigende energiprisene. Fagforeningen Verdi ønsker en lønnsøkning på 10,5 prosent for sine medlemmer, mens EVG forsøker å forhandle fram en økning på 12 prosent, skriver E24.

Det er den største streiken innen kollektivtransport siden 1990 i Tyskland og de regner med å lamme stort sett hele transportsektoren inne fly, tog og buss over hele landet.

Streiken vil vare i 24 timer. Og fagarbeidere mener at de ikke har blitt tilbudt noe av verdi tilbake i lønnsforhandlinger. Derfor setter de nå foten ned.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.