To personer omkom i bussulykke – sjåføren siktet

To kvinner omkom i en tragisk bussulykke mellom to busser på Fylkesvei 55 i Sogndal mandag. Sjåføren i den svenske bussen er siktet etter ulykken.

En norsk rutebuss frontkolliderte med en svensk turbuss mandag ettermiddag på Fylkesvei 55 i Fardal, Sogndal. Kvinnene satt i hver sin buss. I den svenske bussen satte en turist fra Taiwan og i den norske satt en norsk kvinne.

Den svenske bussen er en Mercedes-Benz Tourismo fra selskapet Bergkvara Buss AB og den andre er en Scania OmniExpress som kjørte i fast rutetrafikk for Nettbuss AS.

– De to kvinnene var passasjerer i henholdsvis den norske og den svenske bussen. Kvinnen i den norske bussen var norsk, mens kvinnen i den svenske bussen var fra Taiwan, opplyser politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart hvorfor bussene frontkolliderte. Veistrekningen er smal og det er 60 sone på stedet. Men veistrekningen var relativt rett og oversiktlig.

Vitne ombord i den norske bussen forklarte etter ulykken at den svenske turbusser kom kjørende mer eller mindre midt i veien når den kolliderte med den norske rutebussen. Vitne forklarte også at den norske sjåføren forsøkte å bremse ned og svinge unna motgående buss, men klarte ikke å unngå sammenstøt.

Politiet avhørte den norske sjåføren som førte den norske bussen samme kveld. Bussene blir undersøkt av havarikommisjonen og Statens Vegvesen.

Dagen etter ble den svenske sjåføren avhørt og politiet siktet sjåføren for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 som går på uaktsom kjøring. I følge en rekke vitner så skal den svenske bussen har ligget tilnærmet i midten av veibanen da ulykken inntraff.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.