Golde Dragon til Firda Billag Buss AS

IMG_0768Firda Billag Buss AS har leid inn fem nye Golde Dragon langrutebusser. Dette er de aller første bussene i landet fra den kinesiske leverandøren av busser.

– Bussene leier vi av Trucknor AS som importere Golden Dragon fra fabrikken Xiamen Golde Dragon Bus Co LTD. Det er også de fem første bussene av dette merket i Norge, forteller Odd Nesheim hos Firda Billag Buss AS.

De fem bussene er identiske og har 41+1+1 seter. Drivlinjen er Cummins ISL8 Euro 5 med ZF Ecolife 6AP1400B automatgir. Både front og bakaksel er av kinesisk merke, men styresnekke er levert av ZF og bremsesystemet er Wabco med ASR.

Alle sitteplassene om bord i de fem nye bussene har tre-punkts sikkerhetsseler. Bussen er dørløsning 1+2+0 og er utstyrt med utsvingdører.

IMG_0775IMG_0777

 

 

 

Les mer og se alle bildene i førstkommende utgave av Bussmagasinet

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.