Tide kjøper Arctic Buss Lofoten

Tide Buss satser på turbuss i nord og går inn på eiersiden i Arctic Buss Lofoten.

Busselskapet Tide og Arctic Buss Lofoten har kommet til enighet om at Tide går inn på eiersiden i den Lofoten-baserte turbussleverandøren.

Tide satser stort på turbussvirksomhet i Nord-Norge, og en måte å lykkes med veksten er gjennom dette strategiske oppkjøpet av en allerede meget god samarbeidspartner med dyktige sjåfører som har betydelig lokal kompetanse, sier kommersiell direktør i Tide Buss, Christine Flataker Johannessen.

Tide Buss og Arctic Buss Lofoten har allerede gjennom lang tid hatt et godt samarbeid, blant annet på turkjøring i Oslo, under den store Nato-øvelsen i fjor høst og i forbindelse med cruiseaktiviteter i Nord-Norge.

Dette er meget bra for oss i Arctic Buss Lofoten. Med Tide som eier har vi nå fått enda bedre forutsetninger for videre vekst i regionen, og et større nettverk å støtte oss på. Det skal bli spennende å se hvilken tilvekst vi kan oppnå med hjelp av Tides erfaring og kompetanse, og vi ser allerede nå at med økt satsing mot cruiseaktiviteter vil vi ha behov for å ansette flere bussjåfører i Arctic Buss Lofoten, sier Sveinung Johnsen, daglig leder og medeier i selskapet.

Arctic Buss Lofoten og Tide Buss er en utmerket kombinasjon. Begge selskapene har liknende verdigrunnlag og sammenfallende ambisjoner for fremtiden. Samtidig utfyller vi hverandre ved at Arctic Buss Lofoten har solid markedskunnskap og et godt og etablert tilbud og renommé i regionen, mens Tide med virksomhet i flere landsdeler og et større støttesystem vil tilføre økt forutsigbarhet og tryggere rammer for både medarbeidere og kunder, sier Christine Flataker Johannessen.

Etter å ha samarbeidet med Tide over lang tid har jeg lært selskapet å kjenne som et busselskap med gode strukturer, sunne verdier, en holdning og en samarbeidsånd jeg har satt stor pris på, og som vil komme alle medarbeiderne i Arctic Buss Lofoten til gode, sier Sveinung Johansen.

Arctic Buss Lofoten er den største lokale turbussaktøren i Lofoten og Vesterålen. Selskapet har 22 ansatte og ble etablert 2004. Totalt har Arctic Buss Lofoten 10 moderne busser. Tide Buss er landets nest største busselskap og har to hovedforretningsområder: offentlige kollektivrutekjøring, og en betydelig kommersiell virksomhet innen turbuss utleie, ekspressbusser og flybuss. Tide har røtter tilbake til 1880 og har hovedkontor i Bergen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.