30.427 besøkte Transportmessen i Herning

Utstillerrekord, optimisme og stor interesse er tre nøkkelord etter årets Transportmesse i den danske byen Herning. Hele 30.427 personer besøkte messen.

Det er igjen optimisme i transportbransjen i Danmark. Dette gjenspeilet seg under Transportmessen i Herning. Hele 19 prosent besøksfremgang og utstillerrekord.

Hele 375 utsillere var på plass i hele 14 haller da Transport 2019 åpnet dørene sist torsdag. Og besøkstallet var også rekordstort, faktisk det største siden 2005. Ledelsen i Messecenter Herning MCH var på vegne av utstillere glade over besøgsfremgangen og optimismen.

«Jeg gleder meg over tre deilige dager med positiv stemning blant både utstillere og de 30.427 besøkende, og jeg er takknemmelig over at hele bransjen har vært samlet her om deres felles interesse for transport og logistikk,» sier administrerende direktør Georg Sørensen i MCH AS.

På messen var det både aktiviteter, konferanser og utstillinger med fokus på grønn transport, som tiltrakk seg både bransjen og de som intereserte seg for fremtidens transportløsninger.

«Det er fasinerende at en har samlet alt på et sted, og det er spennende å se de nye bussene og lastebilene, samt høre emnene som disktueres. Og det er interesant ar både noen av produsentene ag mange av debattørene er oppmerksomme på klima og miljø. Vi er ved begynnelsen av den grønne omstillingen, og derfor er det viktig at de ny tendensene blir presentert for bransjen generelt. Og i tillegg er det viktig at personene som skal velge nye transportløsninger kan se og sammenligne alt,» sier Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent for transport og byer i den grønne tenketankt Concito.

På et eget inovativsområde var det mulighet for å bli med på en tur i en selvkjørende buss. Dette vakte stor interesse for de mange fremmøtte.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.