Ta IKEA-bussen til Arendalsuka

JA, du leste riktig. IKEA setter opp gratis IKEA buss mellom Oslo og Arendal hver eneste dag under hele Arendalsuka.

– I IKEA ønsker vi å ha en positiv påvirkning på mennesker og miljø. Derfor har vi satt oss en rekke klimamål. Blant annet skal all kjøring i forbindelse med hjemlevering være 100% utslippsfri innen 2025, skriver IKEA i en melding.

De oppforder folk til å tenke miljø og sette fra seg bilen. For hver dag går det IKEA-buss mellom Oslo og Arendal med retur. Bussen kjører på biodrivstoff, har tråløst nett ombord og kjører på rundt fire timer mellom hovedstaden og Arendal.

– Nå oppfordrer vi folk til å ta IKEA-bussen til Arendalsuka. Sett bilen hjemme og få en behagelig reise med oss til og fra Arendalsuka. Bussen vår går på miljøvennlig biodrivstoff, og akkurat som den vanlige IKEA-bussen er den helt gratis, skriver IKEA.

Daglige avganger fra mandag 13. august til fredag 17. august, med avreise klokken 08.00 fra Oslo og hjemreise klokken 18.00 fra Arendal.

Kjører fra Holbergs plass i Oslo, og fra Arendal stasjon. Bussen går fra nedsiden av Radisson Blu Hotel Oslo i St. Olavs gate.

Det er noen få begrensinger. Den bussen IKEA benytter er ikke spesielt tilrettelagt for rullestolbrukere, men IKEA melder om at de ordner transport også for de med nedsatt bevegelsesmuligheter. Men dem med hun eller andre dyr, kan dessverre ikke få bli med grunnet alergier.

IKEA anbefaler alle å reservere sete på bussen. For allerede er mandag og tirsdagsavgangen fra Oslo fullbooket. Det samme er returen fra Arendal onsdag og torsdag.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.