Ta bussen for en tier i Grenland

Nå koster det bare 10 kroner å ta bussen i Grenland. Det er en gyllen anledning til å teste om buss i blant kan være et alternativ til å kjøre bil hver eneste dag. 

– Den beste måten å finne ut om bussen passer for deg, er at du gjør deg kjent med tilbudet og prøver det ut noen dager. Med bare 10 kroner for en enkeltbillett er det ekstra billig å teste ut busstilbudet i Grenland de neste fjorten dagene, sier Wenche Rangnes Fougner i Telemark fylkeskommune.

Rimelig, behagelig og miljøvennlig
Bussene går ofte i Grenland. Metrobussene har avgang hvert tiende minutt i morgen- og ettermiddagsrushet, og hvert tjuende minutt på dagtid og hver halvtime om kvelden. De fleste Pendelruter har også økt frekvens i rush morgen og ettermiddag.

– Buss er et rimelig, behagelig og miljøvennlig alternativ til bilen. Da får du mer tid til å gjøre noe annet enn å kjøre bil. Du kan for eksempel lese avisa, sende noen tekstmeldinger eller bare slappe av sier Fougner.

Min bilfrie dag
10 kroners-tilbudet gjelder i Grenland fra og med mandag 7. til og med søndag 20. desember. Enkeltbillett kjøpes om bord på bussen. Tilbudet er et ledd i kampanjen «Min bilfrie dag», som oppmuntrer til å velge et miljøvennlig alternativ til bilen en dag i uka.

Buss er billig i Grenland også ellers i året. Vi har landets laveste priser for månedskort for voksne. For dem mellom 30 og 66 år koster det 400 kroner, for alle andre koster det 300 kroner per måned. Vanlig pris for enkeltbilletter i én sone i Grenland er 32 kroner voksne og 16 kroner for barn og honnør.

Foto: vkt.no

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.