Sverige: Kommune vil gi gratis buss for ungdommer

Den svenske kommunen Timrå ønsker å innføre gratis bussreiser for alle ungdom mellom 7 og 19 år. Det nye ungdomskortet skal gjelde fra april 2018 om kollektivtrafikkmyndighetene i regionen går med på forslaget.

Det er det svenske Bussmagasinet.se som melder om at Timrå kommune nord for Sundsvall i Sverige vil gi alle mellom 7 og 19 år gratis ungdomskort på bussen. Kommunen vil fremme kollektivreiser for barn og unge i kommenen ved å tilby dem gratis reise.

– Initativet til ungdomskortet kommer fra politiken og ble besluttet i slutten av november i 2017. Nå håper vi at kollektivtrafikkmyndighetene kan behandle vår forespørsel så raskt som mulig. Dette for at våre unge skal kunne komme i gang med frie bussreiser så fort som mulig, sier kommunesjef Andreaz Strömgren i Timrå kommune.

ungdomskortet skal gjelde hele kommunen og for alle unge mellom 7 og 19 år. Ved å bruke kortet kan en reise gratis med buss ubegrenset antall ganger, ubegrenset antall ganger på alle busslinjer og koresponderende rutetrafikk i hele Timrå kommune.

Noen kommuner i Norge som tar utfordringen?

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.